Menu
oCukroví.cz
Vánoční cukroví Snadné

Recept na vánoční dortíky na špejli

Dortíky na špejli neboli cake pops se staly módní záležitostí, proto by letos neměly chybět ani u vás doma. Základem je dortový korpus. Stačí na ně ruce a chutná náplň, kterou můžete obměňovat. Nikdo pak nebude vědět, jaké vánoční překvapení se v jednotlivých dortících skrývá.  Výsledek určitě stojí za to.

Suroviny

Náplň

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Jako první připravte korpus. V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience a v druhé vyšlehejte tekuté.
  2. Z obou částí vypracujte tekuté těsto a vlijte do formy vyložené pečicím papírem.
  3. Korpus pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut, nebo dokud není hotový. Poté ho nechte zcela vychladnout.
  4. Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a skořicí.
  5. Vychladlý korpus rozdrolte rukama nebo ho rozmixujte v mixeru.
  6. Poté postupně zapracovávejte tvaroh, dokud nevznikne těsto, ze kterého je možné tvarovat kuličky. Přidejte do něj zbytek rumu. Těsto však nesmí být moc řídké.
  7. Kuličky nechte vychladit v lednici.
  8. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu. Do každé kuličky zapíchněte špejli lehce namočenou v čokoládě.
  9. Rozpuštěnou čokoládu přelijte do skleničky a každou kuličku do ní namočte. Ještě než čokoláda zatvrdne, nechte ji okapat a dortíky ozdobte.
  10. Hotové dortíky zapichujte do nádoby s cukrem a poté je můžete podávat.

TIP: Na přípravu dortíků můžete použít například i bábovku nebo odřezky z dortu, které vám zbyly z pečení.

Ohodnoťte tento recept:
4
Právě čtete

Recept na vánoční dortíky na špejli