Menu
oCukroví.cz
Bezlepkové cukroví Snadné

Recept na marcipánové brambory – nebeská kombinace sladkého a hořkého

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 1 hod 30 min

Jen málokomu neučarovaly už v dětství marcipánové figurky a modely, které se přímo rozplývaly na jazyku. Marcipánové brambory si vyrobíte jednoduše i doma.

Marcipánové brambory již tradičně doprovázejí Mikuláše či Vánoce. Původně se k nám dostaly z Německa, kde jsou považované za vánoční specialitu. Obvykle se dají pořídit v obchodě, ale kvalita marcipánu se může lišit, a tak je mnohem lepší si je udělat vlastnoručně doma. Toto nepečené cukroví je hotové během chvilky. V lednici v uzavřené krabičce dlouho vydrží a tak budete mít vždy po ruce něco na zub, k pohoštění nečekané návštěvy.

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mandle zalijeme horkou vodou a necháme je pařit zhruba hodinu.
  2. Spařené mandle vyloupeme ze slupky a necháme oschnout.
  3. Oloupané mandle umeleme v mlýnku nebo rozmixujeme v mixéru (doporučuje pouze v případě výkonnějších strojů).
  4. Umletou mandlovou hmotu přidáme cukr, vodu, bílek či javorový sirup, dle chuti mandlovou tresť a vypracujeme do dokonale hladké hmoty.
  5. Z těsta tvoříme kuličky (ideálně velikosti vlašského ořechu) a obalujeme v hořkém kakau.

Tip: Kupované mleté mandle pro tento recept nejsou vhodné, protože jsou velmi suché, a nedocílíte tak dokonale hedvábné konzistence těsta.

 

Ohodnoťte tento recept:
3,9
Právě čtete

Recept na marcipánové brambory – nebeská kombinace sladkého a hořkého