V jednoduchosti je krása. Tyhle voňavé sušenky můžete chodit ujídat jen tak samostatně nebo z nich, pomocí krému, udělat vánoční stromeček. Ať se rozhodnete pro jakoukoli variantu, tohle cukroví nádherně voní po vanilce, která dovede navodit tu správnou vánoční atmosféru.
Postup přípravy
- Ze všech ingrediencí na sušenky vypracujte hladké těsto.
- Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na 1 hodinu do lednice.
- Vychlazené těsto vyválejte a vykrajujte z něj kolečka o třech velikostech.
- Sušenky pečte na 180 °C dozlatova.
- Než sušenky vychladnou, připravte si krém. Vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a zrníčky vanilkového lusku.
- Do krému zašlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu.
- Krémem naplňte cukrářský sáček a slepujte sušenky do tvaru stromečku.
- Stromečky zdobte po stranách kuličkami a na vrch přidejte jedlou hvězdičku.
TIP: Prázdný vanilkový lusk vložte do dózy s cukrem a za pár dní tak získáte domácí vanilkový cukr.