Skořicové hvězdičky z pouhých 5 surovin jsou vhodné pro všechny, kteří trpí celiakií nebo laktózovou intolerancí. Pochutná si na nich ale každý, kdo miluje sladké cukroví a libuje si ve skořici.
Jelikož na vytvoření těsta potřebujete pouze bílky, je dobré připravit ho ve stejný den jako těsto na linecké, ve kterém využijete naopak jen žloutky.
Postup přípravy
- Z bílků a moučkového cukru ušlehejte tuhý sníh. Poté do něj vmíchejte skořici, citrónovou kůru, špetku soli a nakonec i mleté mandle. Vypracujte těsto a uložte na hodinu do lednice.
- Pracovní plochu poprašte moučkovým cukrem a těsto opatrně vyválejte asi na 0, 5 cm silný plát. Z těsta vykrajujte hvězdičky a opatrně je přenášejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Hvězdičky pečte v předem vyhřáté troubě na 160 °C 20 minut.
Tip: Formičku po vykrojení každé hvězdičky ponořte do moučkového cukru. Nebude se vám k ní tolik lepit těsto.