Menu
oCukroví.cz

Recept na ořechy plněné čokoládovým krémem. Klasika, která nesmí na vánočním stole chybět

Ořechy plněné různými krémy připravovaly na Vánoce už naše babičky a prababičky. A není se čemu divit. Cukroví je to sice velmi pracné, ale zato moc dobré. Pokud si chcete práci ulehčit, vezměte si na pomoc místo klasických formiček na pracny formu silikonovou, se kterou máte ořechy vytvořené během chvíle.

Upečené a naplněné ořechy můžete podle chuti a fantazie dále zdobit. Pěkně vypadají například s bílou nebo mléčnou čokoládou.

Přečtěte si také: Recept na vanilkové rohlíčky

Na 1 várku těsta:
400 g hladké mouky
300 g másla
2 žloutky
140 g moučkového cukru
60 g mletých vlašských ořechů
2 lžíce holandského kakaa
1 vanilkový cukr

Na 1 várku krému:
250 g másla
200 g moučkového cukru
200 g čokolády na vaření
1 lžíce silné kávy

Ořechy plněné čokoládovým krémem postup:

1) Do mísy nasypeme mouku, moučkový cukr, mleté ořechy, kakao a vanilkový cukr. Přidáme 2 žloutky a na kousky pokrájené změklé máslo. Z těchto ingrediencí vypracujeme rukou vláčné těsto a necháme odležet v lednici do druhého dne.

2) Připravíme si formičky na ořechy, případně silikonovou formu. Vymažeme pomocí mašlovačky trochou oleje a plníme do ¾ těstem. Uprostřed vytvoříme prstem malý důlek, aby se nám později ořechy lépe plnily krémem.

3) Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů Celsia přibližně 8 – 10 minut, dokud ořechy nezezlátnou.

4) Mezitím si připravíme krém. Povolené máslo šleháme několik minut, dokud lehce nezvětší svůj objem. Čokoládu roztopíme ve vodní lázni, a jakmile vychladne, smícháme ji s našlehaným máslem, cukrem a lžící vychladlé silné kávy. Ze surovin vyšleháme jednolitý a jemný krém.

Tip: Část másla v krému můžete nahradit kondenzovaným mlékem.

5) Upečené a vychladlé ořechy plníme čokoládovým krémem a slepujeme k sobě. Skladujeme na temném a chladném místě.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na ořechy plněné čokoládovým krémem. Klasika, která nesmí na vánočním stole chybět