Plněné datle máčené v čokoládě patří k rychlým a jednoduchým receptům. Kombinace datlí, marcipánu a čokolády 100% dostane každého milovníka sladkého.
Datle doporučujeme připravit pár dnů před Vánoci a uchovávat je v chladu. Nejlépe ve špajzu, na balkóně nebo v ledničce. Tím zajistíme, že se čokoláda nerozteče a cukroví si zachová původní tvar i vzhled.
Přečtěte si také: Recept na vánoční cukroví marokánky
Na 1 várku:
250 g datlí
400 g hořké čokolády
1 lžíce kokosového oleje
250 g marcipánové hmoty
Datle v čokoládě plněné marcipánem postup:
1) Všechny datle zbavíme pecky a lehce je po straně nařízneme, abychom je mohli snadno naplnit.
2) Za marcipánové hmoty vytvoříme malé oválky a postupně jimi naplníme vypeckované datle.
Tip: Datle můžete plnit také celými mandlemi nebo burákovým máslem.
3) Ve vodní lázni roztopíme čokoládu společně s kokosovým olejem. Musíme však dávat pozor, aby se čokoláda nezačala vařit, ale jen se rozpustila. V opačném případě by mohla zhořknout.
4) V roztopené čokoládě pak obalíme naplněné datle a necháme na tácku nebo talíři zchladnout.