Menu
oCukroví.cz
Perníčky Snadné

Perníkový vánoční medvídek

Suroviny

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejte na 170 °C. Připravte si silikonové medvídky nebo jiné formičky, které vypláchněte studenou vodou.
  2. Do mísy robota se šlehací metlou dejte vejce a cukr a vyšlehejte do nadýchané pěny. Připravte si misku, ve které smíchejte oba druhy mouky, špetku soli, prášek do perníku, kakao a perníkové koření. Směs postupně vmíchávejte do nadýchané cukrové pěny. Zároveň střídejte tyto sypké suroviny s olejem a mlékem. Těsto musí být důkladně promíchané.
  3. Těsto nalijte do připravených medvídků nebo jiných forem a ty vyskládejte na plech. Pečte v předehřáté troubě 25 minut.
  4. Hotové medvídky mohou děti nazdobit sněhovou polevou nebo čokoládou a Haribo bonbony.
  5. Množství těsta vystačí na dva medvídky a na perník sloužící jako podkladová plocha pro vánoční obraz, který si můžete s dětmi dozdobit dle fantazie.
  6. Na bílkovou polevu ušlehejte bílek a přidejte do něj moučkový cukr, aby vznikla hustá poleva. Nakonec přidejte ještě citronovou šťávu. Pokud chcete do obrázku „malovat“ polevou a štětcem, rozřeďte trochu polevy další citronovou šťávou.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Perníkový vánoční medvídek