Ingredience (na 3 medvídky)
- 4 bílky
- 100 g cukru moučky
- špetka soli
- 50 g másla
- 100 g polohrubé mouky
- 50 g sušeného a kandovaného ovoce – brusinky, pomerančová kůra, švestky, jablka…
- 30 g medvídků Haribo Goldbären
- 50 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa
- 30 g vlašských nebo jiných ořechů
na čokoládovou polevu
- 120 g čokolády s vyšším obsahem kakaa
- 100 g másla
- 2 lžíce mléka
Postup
Bílky dejte do mísy robota se šlehací metlou a vyšlehejte pevný sníh. Přidejte špetku soli a moučkový cukr a opět šlehejte. Mezitím, co se tvoří sníh, rozpusťte si máslo a nechte jej lehce vychladnout.
Do sněhu přidávejte po troškách střídavě mouku a přepuštěné máslo. Vždy promíchejte, ale lehce a opatrně, aby sníh příliš nespadnul.
Ovoce, Haribo medvídky, čokoládu i ořechy nasekejte najemno a po trochách vmíchejte do těsta.
Silikonové formičky vypláchněte studenou vodou a nalijte do nich těsto. Pečte 25 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Formu poté opatrně vyklopte a dezert nechte vychladnout.
Polevu připravíte jednoduše tak, že čokoládu spolu s máslem rozpustíte ve vodní lázni. Když jsou obě suroviny rozpuštěné do jemné polevy, vmíchejte ještě 2 lžíce mléka. Dezert ihned polijte polevou a poté nechte ztuhnout.