Datle namočte do vody a nechejte je přes noc v lednici.
Druhý den vodu slijte a datle rozmixujte do podoby pasty.
V míse smíchejte mouku se SMART SHAKE, špetkou soli a práškem do pečiva. Postupně přidávejte rozmixované datle, kokosový olej a po lžících mléko a vypracujte těsto, které bude mít dobrou tvarovací konzistenci.
Na dobře pomoučeném válu vyválejte těsto na cca 2–3 mm tenkou placku a formičkou na linecké cukroví vykrajujte kolečka a skládejte na plech.
Pečte ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 10 minut.
Vychladlé sušenky slepujte arašídovým máslem a skladujte na chladném místě.
Datlová kolečka jsou výborná už 2–3 dny po odležení.
Tip:
můžeme použít i jiné druhy mouky např. pohankovou nebo špaldovou celozrnnou.
Pokud nemáme problém s laktózou, můžeme místo rostlinného mléka použít klasické polotučné kravské mléko.