Perníkový vánoční medvídek

Haribo vánoční perníčky

Ingredience

  • 2 vejce
  • 160 g cukru krupice
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 150 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 400 ml mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • špetka soli
  • 1 balíček prášku do perníku
  • 1 lžíce perníkového koření

na ozdobení

  • 1 bílek
  • 15 – 20 dkg moučkového cukru
  • 1 lžičky citronové šťávy
  • Haribo Goldbären

Postup

Troubu si předehřejte na 170 °C. Připravte si silikonové medvídky nebo jiné formičky, které vypláchněte studenou vodou.

Do mísy robota se šlehací metlou dejte vejce a cukr a vyšlehejte do nadýchané pěny. Připravte si misku, ve které smíchejte oba druhy mouky, špetku soli, prášek do perníku, kakao a perníkové koření. Směs postupně vmíchávejte do nadýchané cukrové pěny. Zároveň střídejte tyto sypké suroviny s olejem a mlékem. Těsto musí být důkladně promíchané.

Těsto nalijte do připravených medvídků nebo jiných forem a ty vyskládejte na plech. Pečte v předehřáté troubě 25 minut.

Hotové medvídky mohou děti nazdobit sněhovou polevou nebo čokoládou a Haribo bonbony.

Množství těsta vystačí na dva medvídky a na perník sloužící jako podkladová plocha pro vánoční obraz, který si můžete s dětmi dozdobit dle fantazie.

Na bílkovou polevu ušlehejte bílek a přidejte do něj moučkový cukr, aby vznikla hustá poleva. Nakonec přidejte ještě citronovou šťávu. Pokud chcete do obrázku „malovat“ polevou a štětcem, rozřeďte trochu polevy další citronovou šťávou.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*