Ingredience
- 2 vejce
- 160 g cukru krupice
- 100 ml slunečnicového oleje
- 150 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 400 ml mléka
- 1 lžíce kakaa
- špetka soli
- 1 balíček prášku do perníku
- 1 lžíce perníkového koření
na ozdobení
- 1 bílek
- 15 – 20 dkg moučkového cukru
- 1 lžičky citronové šťávy
- Haribo Goldbären
Postup
Troubu si předehřejte na 170 °C. Připravte si silikonové medvídky nebo jiné formičky, které vypláchněte studenou vodou.
Do mísy robota se šlehací metlou dejte vejce a cukr a vyšlehejte do nadýchané pěny. Připravte si misku, ve které smíchejte oba druhy mouky, špetku soli, prášek do perníku, kakao a perníkové koření. Směs postupně vmíchávejte do nadýchané cukrové pěny. Zároveň střídejte tyto sypké suroviny s olejem a mlékem. Těsto musí být důkladně promíchané.
Těsto nalijte do připravených medvídků nebo jiných forem a ty vyskládejte na plech. Pečte v předehřáté troubě 25 minut.
Hotové medvídky mohou děti nazdobit sněhovou polevou nebo čokoládou a Haribo bonbony.
Množství těsta vystačí na dva medvídky a na perník sloužící jako podkladová plocha pro vánoční obraz, který si můžete s dětmi dozdobit dle fantazie.
Na bílkovou polevu ušlehejte bílek a přidejte do něj moučkový cukr, aby vznikla hustá poleva. Nakonec přidejte ještě citronovou šťávu. Pokud chcete do obrázku „malovat“ polevou a štětcem, rozřeďte trochu polevy další citronovou šťávou.
Napište komentář