Datlová kolečka s arašídovým máslem

Datlová kolečka s arašídovým máslem

Ingredience:

Na těsto

  • 200 g sušených datlí
  • 100 g kokosové mouky
  • SMART SHAKE kakaový́ (1 odměrka)
  • 30 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové, rýžové) (3–6 PL)
  • 20 ml kokosového oleje (2 PL)
  • špetka soli
  • 5 g prášku do pečiva (bezfosfátový) (½ ČL – čajové lžičky)

Na slepování koleček

  • 150 g arašídového másla bez přidaného cukru

Postup:

Datle namočte do vody a nechejte je přes noc v lednici. Druhý den vodu slijte a datle rozmixujte do podoby pasty. V míse smíchejte mouku se SMART SHAKE, špetkou soli a práškem do pečiva. Postupně přidávejte rozmixované datle, kokosový olej a po lžících mléko a vypracujte těsto, které bude mít dobrou tvarovací konzistenci. Na dobře pomoučeném válu vyválejte těsto na cca 2–3 mm tenkou placku a formičkou na linecké cukroví vykrajujte kolečka a skládejte na plech. Pečte ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 10 minut. Vychladlé sušenky slepujte arašídovým máslem a skladujte na chladném místě. Datlová kolečka jsou výborná už 2–3 dny po odležení.

Tip:

  • můžeme použít i jiné druhy mouky např. pohankovou nebo špaldovou celozrnnou.
  • Pokud nemáme problém s laktózou, můžeme místo rostlinného mléka použít klasické polotučné kravské mléko.
Datlová kolečka s arašídovým máslem
5 (100%) 2 votes

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*