Recept na skořicové hvězdičky. Výborné cukroví bez mouky a másla

Skořicové hvězdičky
Recept na skořicové hvězdičky. Výborné cukroví bez mouky a másla
Ohodnoťte tento recept

Skořicové hvězdičky z pouhých 5 surovin jsou vhodné pro všechny, kteří trpí celiakií nebo laktózovou intolerancí. Pochutná si na nich ale každý, kdo miluje sladké cukroví a libuje si ve skořici.

Jelikož na vytvoření těsta potřebujete pouze bílky, je dobré připravit ho ve stejný den jako těsto na linecké, ve kterém využijete naopak jen žloutky.

Přečtěte si také: Recept na jáhlové kuličky

Na 1 várku:
300 g mletých mandlí
2 bílky
150 g moučkového cukru
nastrouhaná kůra z ½ citrónu
1 lžička skořice
špetka soli

Skořicové hvězdičky postup:

  1. Z bílků a moučkového cukru ušlehejte tuhý sníh. Poté do něj vmíchejte skořici, citrónovou kůru, špetku soli a nakonec i mleté mandle. Vypracujte těsto a uložte na hodinu do lednice.
  2. Pracovní plochu poprašte moučkovým cukrem a těsto opatrně vyválejte asi na 0, 5 cm silný plát. Z těsta vykrajujte hvězdičky a opatrně je přenášejte na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Hvězdičky pečte v předem vyhřáté troubě na 160 °C 20 minut.

Tip: Formičku po vykrojení každé hvězdičky ponořte do moučkového cukru. Nebude se vám k ní tolik lepit těsto.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*