Recept na jáhlové kuličky. Vyzkoušejte zdravější variantu nepečeného cukroví

Recept na jáhlové kuličky. Vyzkoušejte zdravější variantu nepečeného cukroví
Ohodnoťte tento recept

Nepečené kuličky v různých verzích patří mezi velmi oblíbené druhy cukroví. Máte je hotové během chvilky a navíc je můžete připravit i v tom největším shonu pár dní před Vánoci.

Kromě toho, že jáhlové kuličky s rozinkami a vlašskými ořechy chutnají výborně, jsou navíc bez lepku a mohou si je tak dopřát i ti, kteří trpí celiakií.

Jáhly obsahují velké množství cenných látek, které naše tělo zvlášť v zimním období uvítá. Kromě sacharidů, bílkovin a vlákniny v nich najdeme draslík, hořčík, měď, fosfor, zinek, železo a vitaminy skupiny B. Jáhly se proto doporučují i malým dětem, sportovcům a lidem se střevními onemocněními.

Přečtěte si také: Recept na domácí ledovou čokoládu

Na 1 várku:
0, 5 hrnku jáhel
1, 5 hrnku mléka (může být i rostlinné)
3 lžíce třtinového cukru
2 hrsti rozinek
100 g mletých vlašských ořechů
skořice

Jáhlové kuličky postup:

1) Jáhly nejprve několikrát propláchneme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Poté je nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme 20 minut na středním plamenu.

2) Po pár minutách osladíme třtinovým cukrem a během vaření neustále mícháme, aby se jáhly nepřichytily ke dnu hrnce.

3) Jakmile jsou jáhly uvařené, přidáme do nich rozinky, skořici podle chuti a přibližně polovinu oříšků. Směs necháme zcela vychladnout.

4) Když jsou jáhly vychladlé, tvarujeme z nich malé kuličky, které pak obalujeme v mletých vlašských oříškách.

Tip: Místo vlašských ořechů můžeme použít mandle nebo lískové oříšky.

Líbí se vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*