Kakaové cukroví s kávovým krémem

Kakaové cukroví
Kakaové cukroví s kávovým krémem
Ohodnoťte tento recept

Pečete každoročně pouze tradiční vanilkové rohlíčky a linecké cukroví? Vyzkoušejte letos něco nového! Toto kakaové cukroví je snadné, rozplývá se na jazyku a báječně voní. Kávový krém můžete snadno podle chuti nahradit marmeládou nebo čímkoli, na co budete mít chuť. Chuť můžete ještě vylepšit, když jednotlivé kousky potřete rozpuštěnou čokoládou a na každý z nich dáte oříšek.

Suroviny na těsto:

250 g másla v pokojové teplotě

80 g moučkového cukru

1 balíček vanilkového cukru

1 vejce

500 g hladké mouky

2 lžíce kakaa

1 lžička citronové nebo pomerančové kůry

 

Suroviny na krém:

250 g másla v pokojové teplotě

350 g moučkového cukru

2 lžíce mléka v pokojové teplotě

2 lžíce rozpustné kávy

 

Postup:

  1. Nejprve si připravte těsto na cukroví. Promíchejte prosátou mouku s moučkovým a vanilkovým cukrem, pomerančovou či citronovou kůrou a kakaem. Poté postupně přidávejte změklé máslo a nakonec doprostřed rozklepněte vejce. Všechny suroviny rychle ale poctivě zpracujte do hladkého těsta, to zabalte do potravinářské folie a uložte na půl hodiny do lednice.
  2. Nyní si připravte krém. Vsypte kávu do vlažného mléka a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Rozšlehejte máslo s cukrem na jemnou pěnu a poté postupně zašlehejte kávové mléko. Hotový krém nechte odpočinout v lednici.
  3. Předehřejte si troubu na 200°C. Vychladlé těsto vyválejte na pomoučněném válu do tenké placky (cca 3 mm). Vykrájejte jednotlivé tvary a položte je na plech s pečícím papírem. Vložte do trouby a pečte 5-10 minut do mírného zhnědnutí (respektujte zkušenosti se svou troubou). Nechte vychladnout a poté plňte kávovým krémem.

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*