×
oCukroví.cz

Recept na skořicové hvězdičky. Výborné cukroví bez mouky a másla

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky z pouhých 5 surovin jsou vhodné pro všechny, kteří trpí celiakií nebo laktózovou intolerancí. Pochutná si na nich ale každý, kdo miluje sladké cukroví a libuje si ve skořici.

Jelikož na vytvoření těsta potřebujete pouze bílky, je dobré připravit ho ve stejný den jako těsto na linecké, ve kterém využijete naopak jen žloutky.

Na 1 várku:

  • 300 g mletých mandlí
  • 2 bílky
  • 150 g moučkového cukru
  • nastrouhaná kůra z ½ citrónu
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli

Skořicové hvězdičky postup:

  1. Z bílků a moučkového cukru ušlehejte tuhý sníh. Poté do něj vmíchejte skořici, citrónovou kůru, špetku soli a nakonec i mleté mandle. Vypracujte těsto a uložte na hodinu do lednice.
  2. Pracovní plochu poprašte moučkovým cukrem a těsto opatrně vyválejte asi na 0, 5 cm silný plát. Z těsta vykrajujte hvězdičky a opatrně je přenášejte na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Hvězdičky pečte v předem vyhřáté troubě na 160 °C 20 minut.

Tip: Formičku po vykrojení každé hvězdičky ponořte do moučkového cukru. Nebude se vám k ní tolik lepit těsto.

4.2/5 - (14 votes)

4.2/5 - (14 votes)


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*