×
oCukroví.cz

Haribo mikulášský medvídek

Mikulášský medvídek

Ingredience (na 3 medvídky)
  • 4 bílky
  • 100 g cukru moučky
  • špetka soli
  • 50 g másla
  • 100 g polohrubé mouky
  • 50 g sušeného a kandovaného ovoce – brusinky, pomerančová kůra, švestky, jablka…
  • 30 g medvídků Haribo Goldbären
  • 50 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa
  • 30 g vlašských nebo jiných ořechů

na čokoládovou polevu

  • 120 g čokolády s vyšším obsahem kakaa
  • 100 g másla
  • 2 lžíce mléka

Postup

Haribo forma

Bílky dejte do mísy robota se šlehací metlou a vyšlehejte pevný sníh. Přidejte špetku soli a moučkový cukr a opět šlehejte. Mezitím, co se tvoří sníh, rozpusťte si máslo a nechte jej lehce vychladnout.

Do sněhu přidávejte po troškách střídavě mouku a přepuštěné máslo. Vždy promíchejte, ale lehce a opatrně, aby sníh příliš nespadnul.

Ovoce, Haribo medvídky, čokoládu i ořechy nasekejte najemno a po trochách vmíchejte do těsta.

Silikonové formičky vypláchněte studenou vodou a nalijte do nich těsto. Pečte 25 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Formu poté opatrně vyklopte a dezert nechte vychladnout.

Polevu připravíte jednoduše tak, že čokoládu spolu s máslem rozpustíte ve vodní lázni. Když jsou obě suroviny rozpuštěné do jemné polevy, vmíchejte ještě 2 lžíce mléka. Dezert ihned polijte polevou a poté nechte ztuhnout.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*