Recept na vánoční dortíky na špejli

Vánoční dortíky na špejli
Recept na vánoční dortíky na špejli
Ohodnoťte tento recept

Dortíky na špejli neboli cake pops se staly módní záležitostí, proto by letos neměly chybět ani u vás doma. Základem je dortový korpus. Stačí na ně ruce a chutná náplň, kterou můžete obměňovat. Nikdo pak nebude vědět, jaké vánoční překvapení se v jednotlivých dortících skrývá.  Výsledek určitě stojí za to.

Ingredience na korpus:

  • 140 g hladké mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku do perníku
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžičky skořice
  • 2 vejce
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 120 ml mléka
  • 50 ml rumu + 3 lžíce rumu navíc

Ingredience na krém:

  • 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička skořice

Ingredience na polevu a zdobení:

  • 400 g čokolády (bílé, mléčné nebo hořké)
  • jedlé dekorace
  • špejle nebo tyčky na lízátka

Postup:

  1. Jako první připravte korpus. V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience a v druhé vyšlehejte tekuté.
  2. Z obou částí vypracujte tekuté těsto a vlijte do formy vyložené pečicím papírem.
  3. Korpus pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut, nebo dokud není hotový. Poté ho nechte zcela vychladnout.
  4. Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a skořicí.
  5. Vychladlý korpus rozdrolte rukama nebo ho rozmixujte v mixeru.
  6. Poté postupně zapracovávejte tvaroh, dokud nevznikne těsto, ze kterého je možné tvarovat kuličky. Přidejte do něj zbytek rumu. Těsto však nesmí být moc řídké.
  7. Kuličky nechte vychladit v lednici.
  8. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu. Do každé kuličky zapíchněte špejli lehce namočenou v čokoládě.
  9. Rozpuštěnou čokoládu přelijte do skleničky a každou kuličku do ní namočte. Ještě než čokoláda zatvrdne, nechte ji okapat a dortíky ozdobte.
  10. Hotové dortíky zapichujte do nádoby s cukrem a poté je můžete podávat.

 

TIP: Na přípravu dortíků můžete použít například i bábovku nebo odřezky z dortu, které vám zbyly z pečení.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*