Recept na tradiční vánoční Masarykovo cukroví

Líbí se vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními!

Cítíte už vánoční atmosféru? Není divu. Do Vánoc už skutečně mnoho času nezbývá. A stejně tak do přípravy cukroví. S Masarykovým začněte raději co nejdříve.

Masarykovo cukroví je tradiční a velice oblíbené. Tvoří ho jemné máslové těsto, které doplňují ořechy. K dokonalosti ho dotahuje moučkový cukr, v němž se kolečka na závěr obalují.

S přípravou Masarykova cukroví příliš neotálejte. Nejlepší je krásně změklé a k tomu potřebuje alespoň týden, spíš dva.

Čtěte také: Recept na polomáčené linecké banánky

Na 1 várku:

300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
180 g vlašských ořechů
1 žloutek
moučkový cukr na obalení

Vánoční Masarykovo cukroví postup:

1. Ořechy namočíme na dvě hodiny do vody. Poté slijeme, osušíme a nasekáme nahrubo. Smícháme mouku, změklé máslo, cukr a žloutek. Přidáme ořechy.

2. Z těsta tvoříme válečky o průměru 3-4 centimetry. Zabalíme do folie a dáme alespoň na pár hodin do lednice, klidně až do druhého dne.

Tip: Pokud nemáme čas čekat, až cukroví ztuhne, můžeme proces urychlit tím, že je dáme do mrazáku.

3. Ztuhlé válečky krájíme na tenká kolečka. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 150 stupňů do lehkého zezlátnutí. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

Líbí se vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*