Recept na sušenky z arašídového másla. Pozor, jsou vysoce návykové!

Sušenky z arašídového másla
Recept na sušenky z arašídového másla. Pozor, jsou vysoce návykové!
Ohodnoťte tento recept

Když přijde na arašídové máslo, lidé se dělí na dvě skupiny. Jedni ho nemůžou ani cítit a druzí jsou na něm závislí. Sušenky z arašídového másla ale zbožňují úplně všichni.

Arašídové máslo, burákové máslo, peanut butter, to jsou názvy, pod kterými se skrývá pasta z podzemnice olejné. S naším receptem na sušenky z arašídového másla budete slavit úspěch.

Arašídové máslo může na první pohled působit jako kalorická bomba. Samozřejmě pokud každý večer sníte půlku sklenice, brzy to poznáte na váze. Na druhou stranu jsou arašídy v přiměřeném množství zdraví prospěšné. Obsahují nenasycené mastné kyseliny rostlinného původu, které dodávají tělu vitamíny a při tom nezatěžují organismus. Sušenky z arašídového másla jsou pak výbornou variantou zdravého mlsání. Jako u všeho platí, že všeho s mírou.

Recept na sušenky z arašídového másla

Na 20 sušenek:

  • 150 g hladké mouky (lze použít i díl celozrnné či špaldové)
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 100 g krystalového nebo třtinového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 80 g arašídového másla (lze použít s kousky i bez)
  • 60 g změklého másla

Postup:

  1. V míse smíchejte arašídové máslo, máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a důkladně promíchejte. Přisypte mouku, sůl a prášek do pečiva a hněťte tak dlouho, než vznikne krásně hladká hmota.
  2. Z těsta vytvořte kuličky dle libosti. Čím větší kulička, tím větší bude sušenka. Vyskládejte kuličky na plech vyložený pečícím papírem s rozestupem minimálně 3 cm. Každou kuličku lehce stlačte dlaní nebo dnem sklenice na výšku zhruba 1 až 2 cm. Sušenky se při pečení ještě sami roztáhnou do stran.
  3. Předehřejte si troubu (elektrickou na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C) a sušenky pečte asi 10 až 13 minut dokud nejsou na povrchu zlaté. Sušenky jsou po dopečení měkké, tak je nechte dojít na plechu. Po vychladnutí budou sušenky z arašídového másla zvenku pevné a uvnitř vláčné.

Tip:

Místo arašídového másla můžete vyzkoušet jakoukoli pastu z ořechů, například pistácií nebo mandlí.

Upozornění:

Někteří lidé jsou na arašídy silně alergičtí. Než budete sušenky z arašídového másla svým hostům servírovat, raději se jich zeptejte.

Čtěte také: Recept na skořicové sušenky co provoní vaše Vánoce

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*