Recept na kokosky. Jednoduché cukroví vám osladí Vánoce

Recept na kokosky
ilustrační foto, Foto: Rémi Diligent, Zdroj: Wikipedia

Nemůžete se dočkat Vánoc? Nenechávejte všechno na poslední chvíli a zkraťte si čas přípravou vánočního cukroví. Kokosky jsou rychlé, snadné a navíc se díky nim zbavíte zbytků.

Kokosky se bezesporu řadí mezi tradiční a oblíbené cukroví českých hospodyněk. Na jejich přípravu stačí tři základní ingredience a chvilka volného času.

Pečení kokosek je skvělé taky proto, že na ně můžete upotřebit přebývající bílky. Do spousty cukroví totiž patří pouze žloutek a vyhodit bílky by byla škoda. Po upečení dopřejte pusinkám čas na změknutí, pokud by se jim do toho nechtělo, přidejte k nim do nádoby chléb či jablko.

Čtěte také: Recept na vánoční kokosové kuličky

Na 1 várku:

2 bílky
100 g cukru
100 g kokosu

Vánoční cukroví kokosky postup:

1. Bílky ušleháme skoro dotuha. Po lžících přidáváme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud nevytvoříme lesklou a pevnou hmotu. Opatrně do ní vmícháme kokos.

Tip: Pro zajímavější chuť můžeme do těsta přidat také trochu rumu a/nebo citronové šťávy a/nebo vanilkové extraktu.

2. Z těsta tvoříme na plech vyložený pečicím papírem pusinky. Nejlépe to půjde zdobičkou, eventuálně to zvládneme i s pomocí lžiček. Plech dáme do trouby vyhřáté asi na 110 stupňů. Sušíme přibližně půl hodiny.

3. Po uplynulém čase by měly být pusinky pevné, a to i uvnitř. V takové chvili troubu vypeneme, kokosky v ní nicméně můžeme nechat dosušit – klidně až do večera nebo následujícího rána, pečeme-li večer.

Líbí se vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*