Recept na domácí ledovou čokoládu. Přijde vhod i jako vánoční dárek

Čokoláda je dobrá v jakémkoliv skupenství i teplotě. Přestože si s chladným obdobím spojíte asi hlavně horkou čokoládu, své místo zde má i ta ledová. A udělat si ji můžete sami.

Ledová čokoláda patří mezi oblíbené pochoutky, obzvlášť v tomto období. Mnohdy ji děti najdou v punčoše na svatou Barboru nebo jim ji nadělí Mikuláš. Při pohledu na složení výrobku vám ale dost možná zmrzne úsměv na rtech. Lépe uděláte, pokud ledovou čokoládu zkusíte vyrobit doma.

Je tak snadná, až tomu nebudete chtít uvěřit. Navíc ji můžete udělat z jakékoliv čokolády – hořké, mléčné i bílé. Sáhněte po vaší oblíbené nebo rovnou udělejte trojbarevnou bonboniéru.

Čtěte také: Proč jíst čokoládu? Má pozitivní účinky!

Na 1 várku:

100 g čokolády
45 g kokosového oleje

Domácí ledová čokoláda postup:

1. Čokoládu si nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. Občas promícháme a hlídáme, není třeba rozehřívat čokoládu příliš dlouho, pouze do rozpuštění. V takové chvíli přidáme kokosový olej a vmícháme do čokolády. Poté odstavíme.

2. Máme spoustu možností, kam čokoládu nalít. Nejlepší jsou formičky přímo na pralinky, ale dobře poslouží také tvořítko na led, malé papírové košíčky nebo obal od bonboniéry. Necháme ztuhnout v lednici.

Tip: Hotová čokoláda bude skvělá i jako dárek. Bonbony nandejte do celofánového sáčku či hezké krabičky, po kusu je taky můžete obalit v barevném alobalu.

Líbí se vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*