Recept na datle v čokoládě plněné marcipánem

Datle v čokoládě
Recept na datle v čokoládě plněné marcipánem
Ohodnoťte tento recept

Plněné datle máčené v čokoládě patří k rychlým a jednoduchým receptům. Kombinace datlí, marcipánu a čokolády 100% dostane každého milovníka sladkého.

Datle doporučujeme připravit pár dnů před Vánoci a uchovávat je v chladu. Nejlépe ve špajzu, na balkóně nebo v ledničce. Tím zajistíme, že se čokoláda nerozteče a cukroví si zachová původní tvar i vzhled.

Přečtěte si také: Recept na vánoční cukroví marokánky

Na 1 várku:
250 g datlí
400 g hořké čokolády
1 lžíce kokosového oleje
250 g marcipánové hmoty

Datle v čokoládě plněné marcipánem postup:

1) Všechny datle zbavíme pecky a lehce je po straně nařízneme, abychom je mohli snadno naplnit.

2) Za marcipánové hmoty vytvoříme malé oválky a postupně jimi naplníme vypeckované datle.

Tip: Datle můžete plnit také celými mandlemi nebo burákovým máslem.

3) Ve vodní lázni roztopíme čokoládu společně s kokosovým olejem. Musíme však dávat pozor, aby se čokoláda nezačala vařit, ale jen se rozpustila. V opačném případě by mohla zhořknout.

4) V roztopené čokoládě pak obalíme naplněné datle a necháme na tácku nebo talíři zchladnout.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*