Marcipánové brambory – nebeská kombinace sladkého a hořkého

Recept na marcipánové brambory
Marcipánové brambory – nebeská kombinace sladkého a hořkého
5 (100%) 1 vote

Jen málokomu neučarovaly už v dětství marcipánové figurky a modely, které se přímo rozplývaly na jazyku. Marcipánové brambory si vyrobíte jednoduše i doma.

Marcipánové brambory již tradičně doprovázejí Mikuláše či Vánoce. Původně se k nám dostaly z Německa, kde jsou považované za vánoční specialitu. Obvykle se dají pořídit v obchodě, ale kvalita marcipánu se může lišit, a tak je mnohem lepší si je udělat vlastnoručně doma. Toto nepečené cukroví je hotové během chvilky. V lednici v uzavřené krabičce dlouho vydrží a tak budete mít vždy po ruce něco na zub, k pohoštění nečekané návštěvy.

 

Recept na marcipánové brambory:

  • 150 g celých neloupaných mandlí
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 bílek nebo 5 polévkových lžic javorového sirupu
  • 1 čajová lžička studené vody
  • 5 kapek tresti s příchutí hořká mandle (volitelné)
  • Hořké kakao na obalování

Postup:

  1. Mandle zalijeme horkou vodou a necháme je pařit zhruba hodinu.
  2. Spařené mandle vyloupeme ze slupky a necháme oschnout.
  3. Oloupané mandle umeleme v mlýnku nebo rozmixujeme v mixéru (doporučuje pouze v případě výkonnějších strojů).
  4. Umletou mandlovou hmotu přidáme cukr, vodu, bílek či javorový sirup, dle chuti mandlovou tresť a vypracujeme do dokonale hladké hmoty.
  5. Z těsta tvoříme kuličky (ideálně velikosti vlašského ořechu) a obalujeme v hořkém kakau.

Tip: Kupované mleté mandle pro tento recept nejsou vhodné, protože jsou velmi suché, a nedocílíte tak dokonale hedvábné konzistence těsta.

Čtěte také: Nepečené rumové kuličky v kokosu

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*